Мельниченко позиватиметься до судді у справі Гонгадзе

Вівторок, 29 січня 2013, 19:02

Екс-майор Микола Мельниченко позиватиметься до судді у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Мої записи предметом розгляду в даній кримінальній справі по Пукачу не були", - сказав екс-майор.

"Суддя не мала, на моє глибоке переконання, права говорити про те, що враховуємо ми записи чи не враховуємо ми записи…", - додав Мельниченко.

На запитання журналістів, чи знає він, чи врахував суд його свідчення, екс-майор відповів: "Я не знаю, чи врахували мої покази".

На інформацію журналістів про те, що суд таки не взяв до уваги записи, зроблені Мельниченком, він відповів: "Тому мені доведеться з адвокатами порадитися і, мабуть, до цієї судді доведеться подавати позов. Тому що, на моє глибоке переконання, вона вийшла за рамки правового поля".

"Рішення Конституційного суду абсолютно не заперечує мене як свідка і мої записи. Там чітко сказано, що я діяв абсолютно правомірно ", - сказав Мельниченко.

"І я діяв не як офіцер безпеки, а як громадянин. А громадянин України, якщо бачить, що убивають-гвалтують, і якщо він сам записав це на відеокамеру, на диктофон і потім надав це правоохоронним органам або уповноваженим особам, суд має використати це як речовий доказ. І стосовно цього є рішення Європейського суду", - додав він.

Як відомо, 29 січня колишній начальник головного управління кримінального розшуку МВС Олексій Пукач засуджений до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною займати державні посади.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...