"Батьківщина" через Луценка звертатиметься до європейців

Середа, 30 січня 2013, 12:34

"Батьківщина" обіцяє проінформувати послів іноземних держав, ПАРЄ, Європарламент та міжнародні правозахисні організації про грубе і систематичне порушення прав людини у випадку із Юрієм Луценком.

Про це йдеться в заяві "Батьківщини", повідомили в прес-службі партії.

"Дії Державної пенітенціарної служби стануть предметом особливого розгляду під час позачергової сесії Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

В партії переконані, Луценка етапували з лікарні до колонії за вказівкою адміністрації президента.

"... лікарі під час ретельного післяопераційного обстеження Луценка знайшли у нього три відкриті виразки та починали готувати пацієнта до другої операції", - переконані в партії.

Згідно з заявою, всі ці дії "викривають довготривалу брехню Державної пенітенціарної служби про нібито задовільний стан ув’язненого".

"Таке поспішне вивезення Юрія Луценка з медичної установи можна пояснити страхом перед правдою про реальний стан здоров’я опозиціонера та намаганням його фізичного знищення", - йдеться в заяві партії.

"Заявляємо, що повна відповідальність за будь-які ускладнення, які можуть виникнути внаслідок цього, лежить виключно на владі", - йдеться в повідомленні.

В партії переконані, що "це є особливо жорстокою формою катування опозиційного діяча".

Водночас, дружина Юрія Луценка Ірина звинувачує владу у затягуванні справи в українських судових інстанціях.

Луценко нагадала, що тривалий час судді не мали доступу до засекречених матеріалів справи її чоловіка, що заважало їхньому розгляду у касаційній інстанції для того, щоб потім Луценко міг звертатися до Євросуду.

"Коли суддя отримала ці повноваження, вона лягла на лікарняний і знаходиться там вже місяць. Тобто влада не хоче цього судового процесу і не хоче розгляду в Європейському", - сказала вона.

Луценко також висловила думку, що її чоловіка було раптово перевезено назад до Менської колонії напередодні візиту Єврокомісара Штефана Фюле, який мав намір зустрітися з ним.

Таким чином за словами Луценко, Єврокомісар витратить більше часу на процедуру допуску до Луценка і менше на розмову.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування