В ОБСЄ закликають "розірвати коло безкарності" у справі Гонгадзе

Середа, 30 січня 2013, 14:00

Спеціальний представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунья Міятович привітала засудження Олексія Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Водночас вона закликала українську владу знайти замовників цього злочину, передає Радіо "Свобода". 

"Нарешті, після 12 довгих років страждань і невизначеності для родини Гонгадзе, друзів і колег, була встановлена справедливість. Але ті, хто замовив цей злочин, залишаються на свободі", - заявила Міятович.

"Ще треба пройти довгий шлях для того, щоб розірвати коло безкарності для тих, хто провокує насильство проти журналістів в Україні і за її межами", - сказала представник ОБСЄ.

Раніше заступник директора Комітету захисту журналістів (CPJ) Роберт Махоні заявив:

"Ми вітаємо це покарання як віху на шляху, який приведе до натхненників жахливого вбивства Георгія Гонгадзе".

"Українська влада ледь рухалася (в цій справі) протягом 13 років. Прийшов час справедливості", - додав він.

Як відомо, 29 січня Печерський райсуд Києва засудив колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Пукача до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Гонгадзе у 2000 році.

У березні 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку від 2005 року. У липні 2009-го Пукача затримали. Печерський райсуд Києва від квітня 2011 року в закритому режимі розглядав справу за його звинуваченням у вбивстві Гонгадзе.

Замовники злочину досі не встановлені.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування