Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ: в України зросла потреба в кредитуванні, але вимоги в силі

Четвер, 31 січня 2013, 13:29

Світова економічна кон’юнктура призвела до зниження темпів зростання економіки України і збільшенні потреби в зовнішньому кредитуванні.

Однак Міжнародний валютний фонд поновить кредитування лише в разі виконання його попередніх вимог, заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр в інтерв'ю DW.

"Ті рекомендації, які ми опублікували в листопаді 2012 року в консультаційній доповіді, залишаються в силі", - сказав він.

"Світова економічна кон’юнктура вплинула на економіку України, що призвело до зниження темпів зростання економіки, зменшення обсягів експорту та зниження державних доходів. У результаті різко зросла потреба в зовнішньому кредитуванні та пошуках нових джерел надходжень коштів до бюджету", - зазначив Альєр.

"Щоб виправити цю ситуацію, необхідно вжити конкретних заходів, а також створити умови для економічного зростання, що є основним завданням для України. За великим рахунком, ми говоримо про ті вимоги, які були названі в попередній програмі МВФ", - додав він.

За словами Альєра, рішення Фонду про те, чи надавати допомогу Україні, "буде залежати від економічної ситуації в країні, а також від того, чи виконає українська влада наші вимоги у сфері економіки".

Як відомо, МВФ вимагав від української влади підвищення цін на газ для населення, плаваючий курс гривні, скорочення бюджетного дефіциту.

Альєр повідомив, що місія МВФ обговорить із владою України ті вимоги Фонду, від яких залежить нова програма кредитування, а також прогнози на 2013 рік.

"На даний момент я не хочу робити конкретних прогнозів щодо результатів місії", - сказав представник місії.

За його словами, гроші МВФ допоможуть "виправити макроекономічний дисбаланс і створити умови, які спрямовані на запобігання цього дисбалансу в майбутньому", полегшать ситуацію українських банків.

"Але кожна країна повинна сама вирішити, чи є наші умови і надання фінансування найкращим виходом із ситуації", - наголосив Альєр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування