Регіонал: заяви Кожари заважають газовим переговорам

Неділя, 10 лютого 2013, 14:25

Заяви голови МЗС Леоніда Кожари "драконять" "Газпром" і ускладнять переговорний процес щодо ціни на російський газ.

Таку думку висловив член фракції Партії регіонів Віктор Бондар в ефірі 5 каналу, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Треба спочатку отримати енергетичну незалежність, перед тим як побити всі горщики і робити демарші по відношенню до Росії", - зазначив депутат.

"На жаль, такі слова не додають можливості в переговорах. Я розумію ситуацію відносно Бойка, для нього кожне висловлювання, яке сьогодні звучить десь всередині країни, або зовні щодо відносин по газу, вони тільки ускладнюють переговори", - сказав він.

"Взагалі, я вважаю, якщо ти хочеш прокоментувати міжнародні відносини, потрібно двадцять разів подумати і порадитися з тими людьми, які ведуть переговори, тому що вони реально знають ситуацію... Шкода тільки, що у нас дуже багато ситуацій було за останні десять років, коли коментували газові відносини всі, хто хоче. І тоді виходить, що до "Газпрому" приїжджаєш на переговори, тобі викладають список висловлювань, і тобі відразу дають гол у ворота... Ці висловлювання так само драконять "Газпром", він починає йти в амбіції", - додав регіонал.

Як повідомлялося, раніше Кожара заявив, що російський "Газпром" більше не домінує на українському енергетичному ринку. "Що очевидно, це те, що домінування "Газпрому" в Україні зламано", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування