"Свобода" підготувала законопроект про пільги ветеранам УПА

Неділя, 10 лютого 2013, 16:42

Нардеп від ВО "Свобода" Едуард Леонов пропонує на державному рівні закріпити видатки на соціальний захист ветеранів Української Повстанської Армії.

Відповідний законопроект свободівець вже підготував, повідомляє прес-служба партії.

"В Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях, на Волині місцева влада допомагає ветеранам Національно-визвольних змагань, але багато воїнів УПА проживає у східних та південних областях, адже часто їм забороняли повертатися на рідні землі", - зазначив Леонов.

"Зважаючи на політичну кон’юнктуру, що на даний момент існує в нашій державі, навряд чи кримські чи донецькі чиновники самостійно встановлять пільги та доплати до пенсій упівцям. Тому, ми повинні зняти це питання з місцевого рівня і, проявивши політичну волю, віддати належну шану тим, хто здобув нам незалежну Україну", - наголосив нардеп.

Леонов підготував законопроект, в якому чітко прописаний перелік пільг, що надаватимуться ветеранам УПА. Зокрема, пропонується здійснювати доплати, як надбавки до пенсій, відшкодовувати витрати ветеранів за послуги зв’язку і ЖКГ та проїзд, забезпечити санаторне лікування тощо. Ці пільги мають поширюватись і на дружин та вдів ветеранів УПА.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування