Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чоловік Тимошенко у справі Щербаня натякає на Януковича

Понеділок, 11 лютого 2013, 11:48

Чоловік Юлії Тимошенко Олександр вважає, що істину у вбивстві Євгена Щербаня слід шукати в біографіях Віктора Януковича і Ріната Ахметова.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

"Моя дружина Юлія Тимошенко не має жодного відношення до вбивства донецького політика та бізнесмена Євгена Щербаня. Скажу більше: історія нашої країни була б іншою, якби лідер Ліберальної партії Євген Щербань був живий - тому що Янукович не був би президентом, а Ахметов не займав би 38-у сходинку в рейтингу найбагатших людей світу за версією Bloomberg ", - заявив він.

"На мою думку, треба допитувати увсіх, починаючи з Януковича. Усіх, хто став володарем бізнес-імперії Щербаня. Громадськість також повинна дізнатися правду про сотні загублених душ, про бізнес-біографії сьогоднішніх мільярдерів з донецькою пропискою", - сказав Тимошенко.

Він нагадав, що Руслан Щербань під присягою у суді заявляв, що Євген Щербань був у "найкращих стосунках - ділових і особистих - з Павлом Лазаренком. При цьому він, даючи тоді свідчення, жодного разу не згадував ім'я Юлії Тимошенко".

"Він неодноразово підкреслював, що його батько Євген Щербань був політичним діячем і був убитий із політичних мотивів. Можете самі перевірити. Достатньо подивитися, наприклад, інтерв'ю Руслана "Галицьким контрактам" (№ 20, травень 2003), де він розповів, що з 1994 року, після обрання народним депутатом України, Євген Щербань ніякої іншою діяльністю, крім політичної, не займався ", - нагадав слова сина Щербаня Тимошенко.

За його словами, нові обставини Руслан Щербань "раптово згадав" після того, як опинився на гачку у влади ".

"Показово, що його (Руслана Щербаня) заява проти Юлії Тимошенко з'явилася після того, як на початку 2012 року він сам став фігурантом історії з вбивством на полюванні в Донецькій області громадянина Дроздова. Іншими словами, Руслан був на гачку у влади, і щоб уникнути кримінальної відповідальності, через 16 років почав "згадувати" те, про що попросили його правоохоронні органи ", - зазначив Тимошенко.

Ще одним прикладом, "коли люди, що знаходяться на гачку ГПУ, співпрацюють з режимом заради збереження свободи, майна і коштів" він назвав свідчення Петра Кириченка.

"Завдяки журналістським розслідуванням стало відомо, що Печерський суд закрив кримінальні справи проти колишнього радника Лазаренка Петра Кириченка, який є ключовим свідком у справі Щербаня, зняв арешт з його майна і розблокував заморожені на рахунках Кириченко півтора мільйони доларів", - нагадав Тимошенко.

"Крім того, було скасовано постанову слідчого з особливо важливих справ ГПУ щодо його дружини Ізабелли, яку звинувачували в спробі дати хабар співробітникам прокуратури. Тепер зрозуміло, що таке великодушність від ГПУ колишнього помічника Лазаренка заслужив завдяки наклепу і фальшивим свідченням проти Юлії Тимошенко", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування