Адвокати Луценка вимагають його звільнення за станом здоров'я

Понеділок, 11 лютого 2013, 12:41

Адвокати Юрія Луценка мають намір домогтися звільнення екс-міністра за станом здоров'я.

Про це вони сказали в коментарі Німецькій хвилі.

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Олексій Баганець не на жарт стурбований станом здоров'я свого підзахисного. Він нагадав, до судів різного рівня вже неодноразово подавалися висновки кількох лікарських комісій найрізноманітнішого складу, які ставили один і той самий діагноз.

"Всі вони підтверджували, що в Юрія Луценка цироз печінки та портальна гіпертензія", - повідомив Баганець.

За його словами, за наявності таких хвороб людина не може утримуватися в місцях позбавлення волі і підлягає звільненню від відбування покарання.

На думку адвоката, Державна пенітенціарна служба за таких обставин зобов'язана звернутися до суду з поданням про звільнення Луценка за станом здоров'я.

Погіршення стану здоров'я Луценка зафіксували ще під час слідства та судового процесу над екс-міністром 2012 року.

Представниця Луценка в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) Валентина Теличенко у розмові з DW наголосила, що цей суд визнав незаконним арешт екс-міністра та його утримання під вартою.

За її словами, найближчим часом очікується ще одне рішення ЄСПЛ уже за іншою скаргою, в якій ідеться про катування Луценка, внаслідок чого він тепер має серйозні хвороби.

"Третю справу - про порушення права на справедливий суд - ми готові подати ще до завершення касаційного процесу, бо він штучно і умисно затягується. Це дозволить нам переконати ЄСПЛ, що цей національний інструмент захисту не є ефективним", - сказала Теличенко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування