Тюремники кажуть, що Луценко має сидіти

Понеділок, 11 лютого 2013, 16:55

Захворювання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не є підставою щодо звільнення його від відбування покарання.

Про це заявили у прес-службі Державної пенітенціарної служби, коментуючи необхідність звільнення Луценка за станом здоров'я.

У відомстві нагадали, що "27 грудня минулого року суддя Менського райсуду Чернігівської області зачитав повний текст судової ухвали щодо розгляду клопотання адвокатів засудженого Луценка стосовно можливості його звільнення від подальшого відбування кримінального покарання у вигляді позбавлення волі".

У ході розгляду заяви захисників Луценка, судом було ретельно вивчено доводи з боку захисту, самого засудженого, прокурора та лікарів, йдеться в повідомленні.

"Відповідно, своєю ухвалою суд підтвердив, що підстав для звільнення Луценка в рамках ст.84 КК та ст.537 і 539 КПК наразі немає", - вважають тюремники.

"У зв’язку з прийняттям Менським райсудом Чернігівської області такого рішення ДПтС повторно зазначає, що дії медперсоналу Менської виправної колонії (№91) щодо медичного супроводу Луценка є професійними, адекватними та такими, що відповідають перебігу захворювання пацієнта", - заявили в прес-службі.

"Наразі стан здоров’я Луценка задовільний, він продовжує перебувати під контролем медперсоналу виправної колонії. Засуджений отримує призначене медикаментозне лікування у повному обсязі", - зазначили у відомстві.

У ДПтС нагадали, що "під час останнього відвідування лікарями Чернігівської обласної лікарні Луценка, сам засуджений відмовився від запропонованих обстежень, а також раніше він відмовився від поміщення до медико-санітарної частини Менської виправної колонії, що підтверджується його письмовою заявою".

Крім того тюремники вказують, що начальник сектору охорони здоров’я управління ДПтС в Чернігівській області С. Волкова вже "повідомляла про те, що у засудженого Луценка не діагностовано жодного захворювання, які входять до переліку хвороб, що є підставою для подання в суд матеріалів про звільнення засудженого від подальшого відбування покарання".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...