Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожем'якін: Тимошенко можуть повезти в Київ

Вівторок, 12 лютого 2013, 13:45

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Андрій Кожем'якін стверджує, що існує висока ймовірність того, що Тимошенко буде 13 лютого доставлена ​​в Київ для допиту свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

"З власних джерел у нас є інформація, що влада планує провести таку акцію. Але з тих же джерел нам відомо, що рішення вона остаточно не прийняла", - сказав Кожем'якін журналістам у вівторок після зустрічі з екс-прем'єром в лікарні "Укрзалізниці".

Але існує дуже велика ймовірність того, що Юлія Володимирівна буде доставлена ​​до Києва для участі в суді ", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Він також підкреслив, що Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні, а закон не дозволяє залучати до участі в суді або слідчих дій людей, які знаходяться на стаціонарному лікуванні.

"Стан її здоров'я не дає можливості знаходиться в будь-якому іншому місці, крім лікарні, в тому числі, в суді. Якщо Пенітенціарна служба і керівництво колонії за рішенням суду вважають, що можна приймати рішення і привозити її силою, то нехай вони таке рішення приймають, але є закон, який необхідно виконувати ", - зазначив Кожем'якін.

Інший захисник екс-прем'єра Сергій Сас підкреслив також, що Тимошенко готова брати участь у допиті свідків у справі Щербаня, коли їй дозволить стан здоров'я і вона зможе підготуватися до цього питання, вивчивши матеріали справи.

Як повідомлялося, 7 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва Царевич частково задовольнила клопотання Тимошенко і перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня на прохання екс-прем'єра на 13 лютого.

Царевич також зобов'язала забезпечити доставку Тимошенко на судове засідання до Апеляційного суду Києва.

Тим не менше, 12 лютого в судовому засіданні у справі щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 5 березня через відсутність підсудної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування