Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура розслідує аварію літака в Донецьку

Четвер, 14 лютого 2013, 08:06

За фактом аварії літака АН-24 в аеропорту Донецька, яке сталося 13 лютого, розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області у четвер.

"Встановлено, що літак чартерним рейсом "Одеса-Донецьк" 13.02.2013 о 18.24 виконав некоректну посадку (під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги) в Донецькому міжнародному аеропорту ім. Прокоф’єва", - сказано в повідомленні.

Від удару повітряне судно перевернулося, його корпус розколовся та почалося задимлення, о 18.45 займання було локалізовано, зазначає прокуратура.

"За попередніми даними на борту знаходилося близько 50 осіб (точні дані встановлюються). Наразі відомо про перебування в літаку 42 пасажирів й 8 членів екіпажа. В результаті надзвичайної події загинуло 5 чоловік", - констатує відомство.

На місці події працювало керівництво прокуратури області, органів влади, міліції, МНС. 

Наразі триває огляд місця події, проводяться інші першочергові слідчі дії. Працює слідчо-оперативна група до складу якої включені слідчі органів міліції, прокуратури та СБУ. 

Відомості про факт авіакатастрофи внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що спричинило загибель людей) КК України. 

Розслідування факту аварії знаходиться на особистому контролі прокурора Донецької області, зазначає прес-служба.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, внаслідок аварії літака загинуло 5 осіб, під час проведення рятувальної операції евакуйовано 45 осіб, із яких 8 осіб із травмами госпіталізовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування