Кличко: Арбузов умовляв розблокувати Раду

Четвер, 14 лютого 2013, 12:38

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов просив парламентські фракції почати працювати.

Цю інформацію підтвердив лідер "УДАРу" Віталій Кличко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на відповідне питання.

"Він приходив на зустрічі з керівництвом парламенту та депутатських фракцій. Але працювати незаконно ми не можемо", - заявив Кличко.

"Ми сказали, якщо переходимо на персональне голосування, і спікер підписує введення системи "Рада-3" з сенсорною кнопкою, або вводиться голосування руками, - ми абсолютно готові працювати. Нічого незаконного ми не вимагаємо - логічні, чесні, зрозумілі кожному українцеві речі", - зазначив він.

Крім того, коментуючи можливий силовий варіант розблокування парламенту, Кличко сказав: "Так, може бути фізичне протистояння, але я хотів би, щоб ми до цього не дійшли".

"Ми впевнені і заявляємо, що навіть якщо фізично розблокують трибуну, легітимність голосування і роботи парламенту від цього не зміниться. А наша фракція буде наполягати на індивідуальному голосуванні, так що силовий варіант - не вирішення проблеми, і гарячі голови повинні про це пам'ятати", - зазначив він.

Крім того, Кличко заявив, що на депутатів "УДАРу" чиниться тиск з метою їх вступу в Партію регіонів.

"Порушуються кримінальні справи, підключається податкова, суди проти родичів, бізнес-партнерів, оточення, блокуються підприємства, люди втрачають роботу, несуть фінансові втрати - будь-які способи використовуються для цього. Рішення таке: пишеш заяву і вступаєш у фракцію Партії регіонів", - сказав він.

Як відомо, фракція "УДАРу" другий тиждень блокує роботу парламенту з вимогою особистого голосування депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування