ТЮРЕМНИКИ: ТИМОШЕНКО НЕ ХОЧЕ ЇХАТИ

Четвер, 14 лютого 2013, 22:17

Засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко не має наміру бути етапованою до суду у Києві.

Про це йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби.

Як відомо, Державна пенітенціарна служба раніше повідомила, що Тимошенко у п`ятницю буде доставлено у Київ для участі у судовому засіданні у справі про вбивство Євгена Щербаня. Тюремники оприлюднили відео, на якому вона ніби погоджується на етапування.

Відомство повідомляє, що у четвер "ввечері (о 21.30 годині) до Тимошенко повторно зайшли співробітники пенітенціарної служби з метою повідомити її про час та умови етапування завтра зранку до Києва для участі у судовому засіданні".

"Як відомо, напередодні засуджена написала декілька заяв на ім’я начальника Качанівської виправної колонії, в яких вона просила повідомити її про деталі етапування", - нагадали в службі.

"Незважаючи на свої ж подані заяви, у відповідь на пряму пропозицію співробітниць виправної колонії бути етапованою зранку 15 лютого до Києва, засуджена завила, що за станом здоров’я вона не може бути присутньою на засіданні суду під час допиту свідка в Києві", - йдеться в повідомленні.

"Засуджена також заявила, що вона звинувачує ДПтС у порушенні певних норм законодавства, у разі її етапування", - додали в прес-службі.

"Співробітники Державної пенітенціарної служби послались на її попередню заяву, яку вона написала раніше на ім’я керівництва колонії, начебто з наміром бути присутньою під час допиту, однак чіткої відповіді на пряме запитання чи згідна вона бути етапованою до Києва, засуджена відповідь так і не надала", - повідомляє сайт ДПСУ.

"Натомість засуджена заявляла про, начебто, порушення законодавства збоку співробітників Качанівської виправної колонії у зв’язку з намаганням її етапувати, а тому повідомила, що не збирається цього робити", - заявили тюремники.

ДПтС повторно наголошує, що "не збирається етапувати засуджену Тимошенко проти її волі, з метою недопущення провокацій та звинувачень на свою адресу".

"Про те, що Тимошенко все ж таки не бажає бути присутньою в судовому засіданні, персоналом виправного закладу було складено відповідний акт. Ці документи будуть передані до суду", - підсумували у прес-службі.

У той же час, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", в 22.45 з території ЦКБ №5 виїхав мікроавтобус з "Беркутом".

За твердженням деяких з прихильників екс-прем'єра, незважаючи на затемнене скло, їм вдалося побачити помах руки. Вони проводили виїхав автобус з криками "Юля, ми з тобою!".

Незабаром, за словами кореспондента, територію лікарні покинуло ще кілька легкових машин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News