Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенко порівняв наших прокурорів і СБУ з румунським Секуритате

П'ятниця, 15 лютого 2013, 11:36

Майже неконтрольована влада прокурорів та СБУ в Україні дедалі більше починає нагадувати Секуритате – Департамент державної безпеки в Румунії часів Чаушеску.

Таку думку висловив колишній виконувач обов’язків міністра оборона України Валерій Іващенко в інтерв’ю "Українському тижню".

Після контакту з українською системою правосуддя, над якою домінує прокуратура, Іващенко каже, що наївно сподіватися на реформу ГПУ. За його словами, це - держава в державі, яка зловживає своїми повноваженнями для перевірки діяльності інших органів, а то й приватних контрактів.

"Прокурори в Україні зараз навіть пишаються, що їм вдалося зберегти свою службу майже незмінною від радянських часів", - каже Іващенко й наголошує, що навіть за більшовицьким задумом ця інституція не мала функціонувати без зовнішнього контролю. 

Як відомо, Іващенко нещодавно отримав політичний притулок у Данії.

В Україні в.о. міністра оборони часів уряду Юлії Тимошенко засудили до 5 років позбавлення волі за звинуваченням у перевищенні службових повноважень.

Однак Апеляційний суд Києва пом’якшив покарання до умовного терміну і звільнив Іващенка з-під варти 14 серпня 2012-го року.

Після цього екс-чиновник подав касаційну скаргу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування