Британський експерт: Янукович просто не розуміє, як працює ЄС

Субота, 16 лютого 2013, 14:20

У ЄС сьогодні дуже роздратовані невиконаними обіцянками президента Віктора Януковича.

Про це в інтерв’ю "Українському тижню" сказав британський дослідник української історії та сучасної політики Ендрю Вілсон, повідомляє Тиждень.ua.

"У Євросоюзі дуже роздратовані невиконаними обіцянками. Янукович неодноразово за різних нагод натякав про готовність до компромісу і ніколи не зробив цього. Тому деякі чільні політики в ЄС розчаровані і роздратовані на особистому рівні", - сказав Вілсон.

На запитання, чи Янукович навмисно хоче зіпсувати собі репутацію в Брюсселі, експерт відповів: "Ні, він просто не розуміє, як працює Євросоюз".

"Він (Янукович) вважає, що усе буде вирішувати реальна розстановка сил, що ЄС лише робить порожні заяви щодо справи Тимошенко та інших справ, пов’язаних з правами людини. Він в це не вірить. Він розраховує, що найважливіше – це Realpolitik, але насправді ЄС дійсно вірить у дещо з того, що проголошує. Тому його modus operandi штовхає його в інший бік", - відзначив Вілсон.

На його думку, Янукович розраховує, що ЄС зрештою здасться і таки підпише угоди про асоціацію.  

"Розрахунки Януковича, схоже, полягають в тому, що він може балансувати, граючи класичну "неотітоїстську" гру з надією, що ЄС зрештою нікуди не дінеться і погодитися на угоду, бо повірить доводам, що Київ у протилежному випадку піде на угоду з Росією. Але насправді він показує, що Україна ізольована, корумпована, а олігархи не хочуть співпрацювати з жодною зі сторін", - сказав експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News