Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко підтримує блокування Ради

Субота, 16 лютого 2013, 16:52

Нардеп Петро Порошенко вважає блокування опозицією Верховної Ради виправданим кроком у боротьбі з владою, хоча і не найефективнішим.

Про це політик повідомив в інтерв'ю ZN.UA.

"Я не поділяю багато кроків опозиції, вони неефективні. Кажу про це прямо. А мені у відповідь знову, мовляв, всі ж знають, куди ти ходиш і навіщо. Але, хлопці, якщо мова про захист бізнесу, то знову б'єте не туди", - заявив Порошенко.

"Цікаву дистанцію проходить Кличко. Логічний хід з персональним голосуванням. Хоча я і не вважаю, що блокування ВР - найефективніший спосіб пошуку спільних рішень, але в цьому випадку він виправданий", - вважає депутат.

За його словами, таким чином вводяться нові парламентські традиції персонального голосування. "Це те, що в перспективі позбавить владу можливості ламати парламент через коліно", - переконаний він.

Порошенко також повідомив, що не планує створювати власну політичну силу.

На питання про можливість створення партії він відповів: "Ні. Бо принцип "два українці - три гетьмани" в процесі дій опозиційних сил переважає. Додавати туди ще одну партію на цьому етапі поки неправильно".

При цьому депутат зазначив, що у нього є власна команда та безліч однодумців.

Порошенко також висловив думку, що в нинішній ситуації влада зобов'язана була б запропонувати опозиції програму виходу з кризи шляхом створення уряду національної єдності.

За його словами, створення такого уряду було єдиним можливим варіантом ефективних дій після парламентських виборів. "Принципи формування уряду повинні були бути іншими. Але ця можливість владою була утрачена", - підкреслив політик.

"Все це я говорю для того, щоб донести до вас і всіх тих, хто вимагає від мене якихось категоричних відповідей і позицій, що я абсолютно не перебуваю в парадигмі чорне-біле, влада-опозиція", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування