Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко - суду: У мене початкова стадія цирозу, портальна гіпертензія

Понеділок, 18 лютого 2013, 10:24

Юрій Луценко підтримує клопотання про звільнення його від відбування покарання через те, що в нього діагностовано початкову стадію цирозу печінки й портальну гіпертензію.

Як повідомляє керівник прес-служби "Народної самооборони" Лариса Сарган у Facebook, Луценко в Апеляційному суді Чернігівської області "підтримує апеляцію свого захисту".

"Лікарка Волкова із тюрми, якій варто писати дисертацію з Анатомії, вирішила, що цироз переріс у поліп, який мені видалили", - заявив Луценко у суді.

"З 30 серпня 2011 року у мене діагноз – початкова стадія цирозу, спростувань немає. Є документ про хвороби, наявність яких унеможливлює перебування за ґратами", - сказав він.

"Для чого держава публікувала такий список? Щоб звільнити за два дня до смерті, щоб за гроб платив сам?! Де гуманізація кримінального права? Прийміть чесне рішення, у вас є на столі документи", - наголосив засуджений екс-міністр.

Луценко зазначив: "Дятли Пшонки звинувачували мене у спілкуванні з пресою, у повільному читанні справи. Але у квітні 2011 року, коли я справу вже всю прочитав, Печерський суд продовжив арешт, я на знак протесту оголосив голодування".

"Після 32 днів голодування мене відправили в камеру, де я втрачаю свідомість… загострювалися проблеми із печінкою тощо. 4 місяці я просив обстеження, не говорячи про лікування. Початкова стадія цирозу, портальна гіпертензія ніким ніколи не спростовувалися після того", - заявив екс-голова МВС.

"Ситуація з моїм станом здоров'я дуже проста: ніколи не було часу займатися своїм здоров'ям, але після відставки пройшов обстеження. Це – підказка для суду: яким я був до тюрми, що стало під час перебування у в'язниці із здоров'ям", - сказав також Луценко.

Суддя спитав про Бучанську колонію, де є лікарня для засуджених.

"Лікування печінки потребує щонайменше півроку, а у нас так довго не дозволять лежати в клініці. У мене ж підозра про внутрішню кровотечу, але реакції немає. Лікувати печінку у в'язниці немає можливості", - сказав Луценко.

Його адвокат Олексій Баганець зачитав результати обстежень Луценка фахівцями МОЗ, де було вказано на наявність початкової стадії цирозу печінки та можливої трансформації в рак.

Він закликав суд скасувати ухвалу Менського райсуду про відмову звільнити Луценка за станом здоров’я, і звільнити екс-голову МВС від покарання.

Захисник Ігор Фомін також попросив суд долучити до матеріалів справи документи з приватної клініки "Оберіг", результати аналізів, виписку із медкартки.

"Прокурор Пугачов сказав, що в нього є такий документ, тому не хоче знайомитися", - пише Сарган.

За її словами, навколо клітки з Луценком – 15 охоронців. Луценко наголошував, що він заявник і мав би сидіти поруч із адвокатами, але йому вручали пам’ятки засудженого й обвинуваченого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування