Суд пішов думати, чи випускати Луценка

Понеділок, 18 лютого 2013, 11:50

Апеляційний суд Чернігівської області видалився в нарадчу кімнату для ухвалення рішення щодо звільнення Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров’я.

"Рішення (буде) після 16-ї години", - повідомляє керівник прес-служби "Народної самооборони" Лариса Сарган у Facebook.

Прокурор попросив залишити апеляцію захисту Луценка без задоволення.

Адвокат Ігор Балик заявив, що Менській суд, який раніше відмовив екс-голові МВС у звільненні через хворобу, посилався у своєму рішення на свідчення лікаря Волкової, яка відстоювала позицію колонії.

"Вона – не незалежний свідок. Чому суд не викликав інших свідків, лікарів, які неодноразово обстежували Луценка і ставили діагнози? Волкова так і не надала документи про свою освіту, чи медик вона взагалі - ми так і не знаємо. Поверховий розгляд справи у колонії Менським судом", - сказав він.

"І не забувайте про рішення Європейського суду, який встановив незаконність арешту Луценка. А касаційна інстанція боїться взяти справу Луценка до розгляду", - заявив Балик.

Він також заявив, що право Луценка на телефонний зв'язок було порушено, хоча "він – не злісний порушник".

"Ми просимо глибоко вивчити нашу апеляцію, вивчити справу і прийняти правове рішення – звільнити Луценка з гуманістичних принципів", - закликав адвокат.

Адвокат Ігор Фомін також наголосив, що "Європейський суд постановив, що Луценко більше 500 днів незаконно знаходився під вартою – це рішення має приюдиціальне, тобто бездоказове значення, касація не призначається".

"У Вас є великий перелік діагнозів і хвороб Луценка, про які ми тривалий час не знали. Європейський суд питає у держави, чому не лікують Луценка. Всі документи є у Стразбурзі. У вас є висновки незалежних лікарів", - сказав адвокат. 

"Хіба суддя Савченко – лікар, що ставить під сумнів висновки лікарів?! Колонія мала подумати про звільнення Луценка, ми робимо їхню роботу. Адже лікарі були не нами запрошені, усі комісії були державні. Вони ставили Луценку діагнози", - сказав Фомін.

"Уважно потрібно Вам у нарадчій кімнаті вивчити останні діагнози від 2013 року. Чи діє до Луценка Конституція, де говориться про право громадянина на здоров'я?!", - сказав він.

Адвокат Олексій Баганець також заликав суд: "Прошу надати людську можливість лікування. У тюрмі його лікувати не будуть. Прошу звільнити від відбування покарання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування