Соціологи теж сказали, що у Кличка найбільше шансів на мерство

Понеділок, 18 лютого 2013, 14:55

Лідер УДАРу Віталій Кличко має найвищі шанси на виборах мера Києва, свідчить опитування Центру імені Разумкова.

У разі висування Кличка єдиним кандидатом від УДАРу, "Батьківщини" та "Свободи" на виборах мера, за нього проголосували б найбільше киян: 39,8% усіх респондентів або 49,0% тих, хто збирається голосувати на виборах, сказано в прес-релізі соціологів.

За Олександра Попова готові проголосувати 20,9% усіх опитаних або 25,9% тих, хто збирається взяти участь у виборах.

Решту кандидатів підтримали б менше респондентів: Олександра Омельченка – 2,5% усіх або 3,1% тих, хто збирається взяти участь у виборах, Віктора Пилипишина – 0,6% або 0,5% відповідно, Василя Горбаля 0,2% як усіх, так і тих, хто збирається взяти участь у виборах.

За іншого кандидата проголосували б 4,3% усіх або 4,8% тих, хто збирається взяти участь у виборах.

Решта респондентів вагалися з відповіддю, проголосували б проти всіх або не брали б участі у голосуванні.

Упевнені, що взяли б участь у виборах Київського міського голови, якщо б ці вибори відбувалися найближчим часом, дещо менше половини киян (43,4%). Близько чверті опитаних (28,4%) відповіли, що скоріше за все взяли б участь у виборах.

Упевнені, що не брали б участь у виборах 6,7% респондентів, а скоріше за все не брали б участі – 9,1% опитаних. 12,0% опитаних киян вагалися з відповіддю, а 0,4% не відповіли на питання.

 

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова у місті Києві з 5 до 13 лютого 2013 року. Опитано 1622 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,5%.

Раніше у "Батьківщині" заявили, що фракція ухвалила рішення про висунення Кличка єдиним кандидатом від опозиції на посаду міського голови Києва, а Арсеній Яценюк заявив, що Кличко – єдиний, хто може реально перемогти на виборах мера Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...