Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи підтримують ідею опозиціонерів про вибори

Вівторок, 19 лютого 2013, 08:08

В опозиції упевнені, що їхня ініціатива проводити вибори до Верховної Ради цілковито за відкритими списками набере більше голосів у сесійній залі, ніж провладна.

"Мажоритарку підтримує тільки Партія регіонів, їх не більше 200. Комуністи не самогубці – на минулих виборах за мажоритарною частиною вони не отримали жодного мандата", - заявив "Комерсант-Україна" заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв. 

"На мажоритарників ми теж розраховуємо. Більшість із них орієнтувалася на ту чи іншу політичну силу, а ті, хто був пов'язаний із ПР, уже увійшли в їхню фракцію", - додав він.

Комуністи справді підтримують опозиційну ініціативу.

"Мажоритарка – це олігархічна система, за якої перемагає той, у кого є адмінресурс або гроші. Очевидно, що ми її підтримувати не будемо", - заявив член фракції Компартії Олександр Голуб.

"Країна повинна повернутися до пропорційної системи, і, звісно, з механізмом відкритих списків", - упевнений він.

При цьому Голуб сказав, що в КПУ все ж таки сподіваються уникнути розпуску Верховної Ради й перевиборів. 

За словами Соболєва, за основу нового закону про вибори опозиція планує узяти проект Виборчого кодексу, розробленого в 2009-2010 роках за фінансування Єврокомісії.

При цьому в "Батьківщині" всерйоз перспективу розпуску ВР не розглядають, а свої дії називають відповіддю на висловлення представників Партії регіонів.

"Я переконаний, що президент ніколи не піде на розпуск при такому падінні рейтингу ПР. Тому часу для доопрацювання закону в нас достатньо", - заявив Соболєв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування