Адвокат Луценка каже, що всі національні засоби захисту вичерпані

Вівторок, 19 лютого 2013, 08:40

Захист Юрія Луценка уже отримав аргументи для звернення до Європейського суду з прав людини про позбавлення екс-голови МВС права на справедливий суд.

Про це заявив адвокат екс-міністра Олексій Баганець в ефірі "5 каналу", повідомляють "Коментарі".

За його словами, після відмови Апеляційного суду у звільненні Луценка за станом здоров’я у захисту екс-міністра достатньо аргументів для подання в Європейський суд скарги, не чекаючи рішення Вищого спеціалізованого суду України.

"У грудні 2012 року, коли виправна установа нам відмовила в подачі подання в Менський районний суд про звільнення Юрія Луценка від відбування покарання, ми зрозуміли, що всі засоби національного захисту прав Луценка, зокрема, щодо його незаконного утримання в місцях позбавлення волі вичерпані", - зазначив Баганець.

Тепер, за його словами, відкрита дорога до Європейського суду, "щоб ми звернулися туди зі скаргою на порушення права на справедливий суд".

"Регламент Європейського суду дозволяє нам це робити, тому ми цю ситуацію довели. Зокрема відомо, що я звертався до Окружного адміністративного суду і просив визнати протиправним бездіяльність ВАСУ. Мені Адміністративний суд відмовив у прийнятті такої заяви, заявивши, що вона непідсудна Адміністративному суду", - сказав адвокат.

"Тобто у мене більш ніж достатньо доказів про те, що всі національні засоби захисту прав Луценка вичерпані, у нас є надія тільки на Європейський суд", - пояснив Баганець.

Як відомо, 18 лютого Апеляційний суд Чернігівської області відмовився задовольнити скаргу захисту Луценка на рішення судді Менського райсуду Олександра Савченка у відмові в клопотанні адвокатів екс-голови МВС щодо його звільнення від подальшого відбування покарання за станом здоров’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування