Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іващенко отримав не політичний притулок

Вівторок, 19 лютого 2013, 12:20

Колишній тимчасово виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко отримав дозвіл на проживання в Данії, а не політичний притулок.

Про це Інтерфакс-Україна повідомили у Міністерстві закордонних справ.

"Ми отримали інформацію через наше посольство від МЗС Данії, яке полягає в тому, що Валерію Іващенку надано дозвіл на проживання в Данії, тобто, наразі нам не підтвердили інформацію про те, що йому надали політичний притулок", - повідомив на брифінгу в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він додав, що дозвіл на проживання і політичний притулок - це різні речі й офіційного повідомлення про надання Іващенку статусу біженця не було.

Як повідомлялося, 12 квітня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі з позбавленням на три роки права працювати на посадах, пов'язаних із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2-го рангу держслужбовця.

Відповідно до вимоги статті 82 КК у терміні відбуття покарання засудженого Іващенка враховано термін його попереднього ув'язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

14 серпня 2012 року колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила Іващенка від відбування основного покарання, давши випробувальний термін на один рік. Розгляд касаційної скарги на вирок Іващенку у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду кримінальних та адміністративних справ відбудеться 12 березня.

13 лютого українське видання "Тиждень.ua" повідомило, що Іващенко отримав політичний притулок у Данії в рамках Конвенції ООН про статус біженців, а "Міністерство закордонних справ Данії, коментуючи це питання, обмежилося лаконічним підтвердженням".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування