Доній – Гриценку: Якщо не розуміє вишиванки – хай краще мовчить

Вівторок, 19 лютого 2013, 15:01

Позафракційний депутат Олександр Доній обурився заявою члена ВО "Батьківщина" Анатолія Гриценка, який назвав вишиванки в Верховній Раді проявом неповаги до законодавчого органу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Коли Чечетов чи Журавський висловлюються проти вишиванок – це зрозуміло, бо вони належать до Партії регіонів, тобто партії, де фактично ідеологією є російський націоналізм, себто приниження української культури і вивищення російської. Але коли проти національних вишиваних українських сорочок висловлюється член фракції "Батьківщина" – це не нормально!", - написав Доній.

Він припустив, що Гриценко, який дозволив собі висловитись проти вишиванок у Верховній Раді, мало знає історію українського народу.

"Вишиванка – це і споконвічна культура, і зв'язок поколінь, і символ боротьби! Так, символ боротьби, бо в різні часи одне одягання української вишиванки було викликом Російській імперії або "совітам". Але Гриценкові, мабуть, це не відомо", - написав Доній.

Він додав, що має улюблену сорочку, вишиту учасницею ОУНівського підпілля Ольгою Косовською, яка відсиділа близько 7 років в таборах.

"Для мене її вишиванка – це символ передачі вогню боротьби від одного покоління до іншого. Анатолій Гриценко хоч і старший за мене, але не боровся поруч з нами за Незалежність України. Мовчав тоді. Тому він це не розуміє", - написав Доній.

"Але якщо не розуміє – то нехай хоч краще нині помовчить. Більше шансів буде зійти за українського патріота, аніж за однодумця Чечетових-Журавських", - додав він. 

Як відомо, депутати від "Батьківщини" і "Свободи" прийшли до Верховної Ради у вівторок у вишиванках, депутати від УДАРу – у червоних светрах з написом "Голосую особисто".

Депутат від Партії регіонів Ганна Герман прийшла до парламенту в дорогому одязі Chanel.

Раніше нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що ходити у вишиванках до парламенту не можна. А згодом "регіонал" Віталій Журавський заявив, що депутати, які прийшли у Верховну Раду у вишиванках, порушують регламент.

Народний депутат від ВО "Батьківщина" Анатолій Гриценко у свою чергу заявив, що вважає прихід у Верховну раду у вишиванках проявом неповаги до законодавчого органу.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...