"Воля" поскаржилася Пшонці на міліцію

Вівторок, 19 лютого 2013, 17:14

Провайдер телекомунікаційних послуг "Воля" звернувся до Генпрокуратури зі скаргою на дії регіонального відділення Міністерства внутрішніх справ під час обшуку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу провайдера у вівторок.

Як відомо, раніше в харківському підрозділі компанії були проведені обшуки.

"Так як за станом на 19 лютого ситуація по харківському питанню не змінилася, компанія ініціювала звернення в низку інстанцій, включаючи МВС і Генпрокуратуру, з відповідними скаргами на дії правоохоронних органів", - відзначили у прес-службі.

За наявними у компанії даними, суддя, яка виносила постанову про проведення обшуку, продовжує перебувати на лікарняному.

Як відомо, в офісі ТОВ "Телесвіт", що входить до ГК "Воля", 12 лютого пройшов обшук, що проводився співробітниками МВС. Були вилучені комп'ютерна техніка та частина документації.

У відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області повідомили, що в офісі компанії проводилися слідчі дії в рамках кримінальної виробництва, підкресливши, що міліція діяла в рамках чинного законодавства.

У "Волі" відзначили, що, незважаючи на вилучену техніку, послуги цифрового телебачення та доступ до інтернету абоненти Харкова продовжують отримувати в повному обсязі.

Згідно з повідомленням провайдера, 15 лютого закінчився термін, протягом якого суддя повинен був винести рішення, яке дозволяє арешт або відмовляє у ньому, проте рішення так і не було прийнято, тому що з 13 лютого слідчий суддя Дзержинського району Харкова перебуває на лікарняному.

У той же час Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 лютого вирішила призначити позапланову перевірку ТОВ "Воля-Кабель" (Київ).

"Таке рішення регуляторного органу обумовлено неодноразовими зверненнями громадянина Малишева та прийнято з метою з'ясування фактів, викладених у скаргах", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, перевірятимуть дотримання компанією умов ліцензії в частині території розташування багатоканальної телемережі, оператора телекомунікацій, а також дотримання вимог закону "Про телебачення і радіомовлення".

У прес-службі "Волі-Кабель" повідомили, що питання щодо скарги громадянина Малишева розглядалося під час планової перевірки Нацрадою провайдера в грудні минулого року і порушень тоді виявлено не було.

"У Нацраду звернувся громадянин Малишев В.О. з інформацією, що договір "Волі-Кабель" з абонентами не відповідає нормам закону "Про телебачення і радіомовлення". Під час перевірки порушення в частині 7 статті 39 закону "Про телебачення і радіомовлення" виявлені не були", - йдеться в акті перевірки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування