Немирі дозволили не відповідати на запити щодо фінансів "Батьківщини"

Вівторок, 19 лютого 2013, 17:29

Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу Григорія Немирі на рішення, яким його зобов'язали розглянути інформаційні запити щодо фінансування партії "Батьківщина".

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Апеляційну скаргу Немирі задовольнити. Рішення Подільського суду від 5 грудня 2012 року скасувати. В задоволенні усіх позовних вимог "Українського правозахисного альянсу відмовити", - йдеться у рішенні, яке зачитала суддя Олена Кабанченко.

За словами захисника Немирі Миколи Титаренка, "рішенням Подільського суду були порушені Конституція України та законодавство нашої держави".

"Я вітаю сьогоднішнє рішення. Ним Апеляційний суд відновив права та свободи Григорія Немирі", - зазначив Титаренко.

"Це рішення свідчить про безпідставність та абсурдність позовних вимог правозахисного  альянсу до Григорія Немирі. Навіть підконтрольний владі Апеляційний суд визнав це і задовольнив скаргу опозиційного політика", - підкреслила прес-секретар депутата Наталя Лисова.

Як відомо, раніше суд зобов'язав Немирю розглянути інформаційний запит "Українського правозахисного альянсу" щодо оплати офшорними фірмами послуги британської PR-компанії Ridge Consulting, яка нібито працювала на БЮТ.

Позов, який подав представник альянсу Сергій Демченко, базувався на інформації, яка була оприлюднена на сайті nemyrialeaks. Також Демченко звернувся з заявою щодо фінансування партії "Батьківщина" до Генеральної прокуратури, яка почала відповідне розслідування.

Як писала "Українська правда", Демченко є членом партії "Україна майбутнього" екс-БЮТівця Святослава Олійника, який входив до неформальної групи нинішнього радника президента Віктора Януковича Андрія Портнова.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування