Львівська облрада вимагає прибрати "антидержавну рекламу" Митного союзу

Вівторок, 19 лютого 2013, 20:20

Львівська обласна рада вимагає заборонити політичну рекламу Митного союзу в Україні як таку, що носить антидержавний характер.

Про це повідомила прес-служба ЛОР.

Відповідне звернення до Генпрокурора та голови СБУ депутати ухвалили на засіданні облради 19 лютого.

"За" таке рішення проголосували 75 депутатів.

"Останнім часом українців і жителів Львівської області зокрема наполегливо намагаються переконати, що "вибір роблять саме вони". Вулиці Львова та населених пунктів Львівської області переповнили білборди компанії "Прайм" з рекламою щодо інтеграції України в Митний союз", - сказано у зверненні.

"У цій рекламі популяризується наднаціональне утворення – Митний союз", - повідомили депутати.

Вони вважають, що "реклама такого змісту створює реальну загрозу державному суверенітету України, спрямована на загострення міжрегіонального протистояння, не відповідає конституційним принципам участі в міжнародних економічних спільнотах".

"На відміну від державної політики забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Євросоюзі, задекларованої в законі "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та гарантованої Конституцією, євразійська інтеграція нав’язується нам ззовні, інспірована спецслужбами іноземних держав та реалізовується агентами впливу всередині країни, що, по суті, має антидержавний характер", - вважають депутати.

Окрім того, у зверненні вказано, що вищезгадана реклама "порушує норми закону "Про рекламу", адже не відповідає загальним вимогам до реклами, своїм змістом не дотримується конституційних принципів участі країни в міжнародних економічних спільнотах, більше того, імітує зображення державних символів інших країн".

Львівська облрада вимагає: перевірити законність надання уповноваженими органами дозволів на встановлення реклами та її відповідність до Типових правил розміщення зовнішньої реклами, затверджених постановою Кабінету Міністрів № 2067 від 29 грудня 2003 року із змінами та доповненнями.

Окрім того, депутати вимагають прийняти рішення про зупинення розповсюдження вищезгаданої реклами; "заборонити політичну рекламу щодо Митного союзу в Україні як таку, що носить антидержавний характер, суперечить Конституції та національному законодавству".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування