Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" каже, що під Гостиним двором побили майже десяток її членів

Вівторок, 19 лютого 2013, 21:36

Під час сутичок між бійцями "Беркуту" та захисників Гостиного двору у Києві 6 активістів і депутатів дістали серйозні тілесні ушкодження.

Про це повідомляє прес-служба партії "Свобода".

"Наразі відомо, що 6 активістів-свободівців дістали серйозні тілесні ушкодження, народні депутати отримали численні забої, садна", - йдеться в повідомленні.

"Так, судмедекспертиза встановила, що керівник Шевченківської райорганізації Святослав Кутняк має глибокі садна на лівій скроні й верхній губі, пошкодження зв’язок правого колінного суглобу, пошкодження ротаторної манжети правого плечового суглоба", - уточнили в партії.

"Михайло Кублій найближчі 5 днів проведе на лікарняному ліжку - у нього зламаний ніс. Це - наслідок озвірілих "беркутівців". Один із працівників спецпідрозділу міліції тримав свободівця, а інший бив коліном у голову", - заявили в "Свободі".

"По-звірячому також вчинили з Олександром Шумовим - міліціянти кинули йому на ноги двері. Михайло Ковальчук має гематому лівої сторони голови, численні садна на обличчі та лівій руці. У Сергія Бойка розбите обличчя й опіки шкіри від сльозогінного газу. У Миколи Мельника розбитий ніс і потилиця, травмована ліва стопа", - перерахували у партії.

"Також травму ноги має народний депутат Леонтій Мартинюк, чисельні садна та забої ребер - у депутатів-свободівців Юрія Сиротюка, Олега Гелевея, Андрія Міщенка", - додали в прес-службі.

"Міщенка разом із іншими активістами понад 1,5 години протримали в автозаку. Протягом усього цього часу міліціянти стверджували, що жодних затриманих у них немає", - йдеться в повідомленні.

"Лише після втручання заступника глави Верховної Ради Руслана Кошулинського мене перевели з автозаку до райвідділку. Міліціянти навіть відмовлялися складати протокол про моє затримання. Однак, щоби зафіксувати правопорушення, я наполіг на фіксації цього факту", - зазначив Міщенко.

Також депутат склав заяву про злочини "Беркута" проти нього. Однак у порушення статті 214 Кримінального кодексу ця заява більше доби не зафіксована.

Як відомо, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко тимчасово відсторонив від виконання своїх обов'язків командира столичного полку "Беркут" Володимира Александрова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...