Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент УНІАН: "Агентство повертається до журналістських стандартів"

Середа, 20 лютого 2013, 10:21

Агентство УНІАН повертається до виробничого процесу з дотриманням всіх норм журналістських і трудових стандартів.

Про це заявив президент УНІАН, голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко, повідомляє Телекритика.

"Агентство повертається до виробничого процесу з дотриманням всіх норм як професійних журналістських, так і трудових стандартів", - сказав він.

"Відбулось обговорення ситуації в УНІАН між засновниками агентства і керівництвом керуючої компанії групи "1+1", а після того зустріч з колективом. В зустрічі телефоном брав участь основний власник Ігор Коломойський. Відбулось обговорення всього комплексу проблем, що виникли", - зазначив Наливайко.

За його словами, адміністрація і трудовий колектив протягом десяти днів будуть спільно працювати над помилками, після чого відбудеться зустріч представників колективу з основним акціонером, а за 30 днів планується проведення зборів засновників.

"Нагадаю, що в наступному місяці УНІАН виповнюється 20 років. Дуже хотілося б, щоб в будинку УНІАНу, зведеному силами колективу і засновників, ми всі змогли би достойно святкувати ювілей, і щоб в ньому було комфортно жити і працювати", - сказав президент агентства.

Як відомо, 11 лютого партія "Батьківщина" заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.

Зокрема, недостовірними було названо інформацію від імені Власенка про спроби його отруєння та стеження за ним осіб "у костюмах мультиплікаційних ведмедів" і заяву від імені Кужель, до якої було додано декілька неправдивих абзаців.

Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, їх не було.

Шестеро редакторів сайту УНІАН зробили спільну заяву, що сфальшовані коментарі - це джинса, і відповідальність за це мають нести гендиректор агентства і шеф-редактор.

Видання "Українська правда", "Дзеркало тижня" і телеканал ТВі оголосили про бойкот агентства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування