Опозиція каже, що "регіонали" каламутять воду з розблокуванням Ради

Середа, 20 лютого 2013, 13:02

В опозиції заявляють, що більшість відмовилася від раніше узгодженого плану дій щодо розблокування роботи Верховної Ради.

Про це опозиціонери заявили на спільному брифінгу 20 лютого, повідомляє кореспондент "Української правди".

За словами лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, станом на вечір вівторка депутати домовилися узгодити та проголосувати руками зміни до закону про регламент, а також спільну заяву щодо євроінтеграції напередодні саміту Україна – ЄС.

"Потім ми вже були готові піти на компроміс і проголосувати руками тільки регламент, а євроінтеграцію кнопками під нашим контролем, однак зранку вони (регіонали) заявили, що відмовляються від голосування руками, бо це займе багато часу", - сказав Тягнибок.

Також за його словами, провладні фракції відмовилися від попередньої домовленості вводити санкції щодо порушників за рішенням 150 депутатів.

"Вони кажуть, що необхідно 226 голосів. Але це значить, що вони нас будуть завжди карати, а ми їх ніколи, хоча саме вони і порушують закон", - наголосив лідер "Свободи".

Крім того, додав Тягнибок, була домовленість після двох голосувань піти працювати в комітети, очікуючи від президента підписання змін до регламенту і публікації їх в "Голосі України".

"У них весь час перемінний настрій: зранку їх хоч до рани прикладай, а до вечора вони кардинально змінюють свою думку. Хочеться вже взяти камеру і транслювати ці переговори", - підсумував він.

У свою чергу лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк висловив думку, що "більшість навмисно затягує час, намагаючись при цьому внести розбрат у лави опозиції".

Водночас, за словами лідера "УДАРу" Віталія Кличка, опозиціонери були готові викреслити кілька пунктів з раніше узгодженого меморандуму, які не сподобалися Партії регіонів, "тому що ці пункти були не принципові, і хотілося розпочати роботу".

Він також відзначив, що чергові переговори призначені на 17.00 20 лютого.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News