КУЗЬМІН: У НАС ДОСТАТНЬО ДОКАЗІВ ПРИЧЕТНОСТІ КУЧМИ ДО ВБИВСТВА ГОНГАДЗЕ

Середа, 20 лютого 2013, 13:16

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін стверджує, що проводиться нове розслідування щодо замовників убивства Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав в ефірі "Ехо Москви".

"(Стару) постанову по Кучмі підписував особисто я. Але норми старого законодавства дозволяли підозрюваному через суд оскаржити постанову", - нагадав Кузьмін.

Він відзначив, що суддя тоді закрив справу, бо Кузьмін посилався як на доказ на плівки Мельниченка, що "мали сумнівну історію походження".

"За новою процедурою ми зареєстрували постанову і почали розслідування щодо встановлення замовників убивства", - заявив Кузьмін.

На питання, чи вдасться прокуратурі довести, що Кучма є замовником убивства, Кузьмін заявив: "У нас є достатньо доказів, що підтверджують причетність Кучми до цього злочину, і ми зараз ми займаємося розслідуванням і збором усіх можливих доказів".

Як відомо, за вбивство Георгія Гонгадзе до довічного ув’язнення засуджено Олексія Пукача. У суді Пукач заявив, що погодиться з вироком, коли поряд сидітимуть Кучма і Литвин. Він також порадив питати у них про мотиви убивства.

Українська правда

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...