Захист Тимошенко обурений, що їм не дають усіх матеріалів по Щербаню

Середа, 20 лютого 2013, 13:37

Захист Юлії Тимошенко вимагає від Генпрокуратури у повному обсязі надати для ознайомлення та копіювання матеріали справи про вбивство депутата Євгена Щербаня. 

Про це заявив адвокат Олександр Плахотнюк, повідомляє сайт Тимошенко.

Він стверджує, що ГПУ й далі порушує Кримінальний процесуальний кодекс, не надаючи всіх матеріалів справи.

"Матеріали справи з'являються у засобах масової інформації, а захист позбавлений права ознайомлюватися з ними", - заявив Плахотнюк.

"Це може означати, що або Генпрокуратурі немає що надати для ознайомлення, або те, що залишилося, не містить в собі жодних переконливих доказів начебто причетності Юлії Тимошенко до цієї події", - сказав він.

За словами Плахотнюка, Генеральна прокуратура повторно відмовила захисту Тимошенко у задоволенні клопотання про надання у повному обсязі матеріалів справі для ознайомлення.

"Відповіли приблизно так: дамо, коли будемо вважати, що це потрібно", - заявив адвокат. 

Прес-служба нагадує, що захист Юлії Тимошенко зміг отримати матеріали "лише 6 з начебто існуючих 52 томів кримінальної справи" про вбивство Щербаня у 1996 році. 

Як відомо, 4 квітня 2012 року син Євгена Щербаня Руслан заявив про необхідність проведення розслідування можливої причетності Юлії Тимошенко до вбивства його батька.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка повідомив про вручення Юлії Тимошенко "повідомлення про підозру" у співорганізації умисного вбивства депутата Євгена Щербаня.

13 лютого цього року Печерський райсуд Києва розпочав проведення слідчих дій у рамках досудового розслідування справи про вбивство Щербаня. За відсутності засудженої Тимошенко, яка лікується в Харкові, суд допитав двох свідків. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News