Депутати пропонують ліквідувати "дискредитований" суд

Середа, 20 лютого 2013, 17:10

Депутати від "Батьківщини" Юрій Одарченко, Андрій Павловський, Степан Курпіль та Олександр Чорноволенко пропонують парламенту ліквідувати Вищий адмінсуд.

Про це йдеться в проекті закону, зареєстрованому в Раді 20 лютого.

Проектом пропонується внести зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів" та виключити Вищий адмінсуд із системи судів загальної юрисдикції.

При цьому пропонується тимчасово, до створення нового вищого спеціалізованого суду з адміністративних справ, покласти функції суду касаційної інстанції в палату з адміністративних справ Верховного суду.

Також пропонується покласти на судову палату з адміністративних справ Верховного суду повноваження Вищого адмінсуду.

Крім цього пропонується доручити державній судовій адміністрації забезпечити проведення ліквідаційної процедури юридичної особи Вищого адмінсуду і визначити орган, який буде тимчасово зберігати його архів, а також забезпечити видачу копій документів з нього.

Проектом передбачено рекомендувати Верховному суду протягом 6 місяців з дня набрання чинності закону внесення до парламенту пропозиції щодо визначення суду касаційної інстанції з розгляду адміністративних справ.

У пояснювальній записці наголошується, що Вищий адмінсуд дискредитував себе, зокрема при розгляді справ, пов'язаних з виборами Ради в 2012 році.

Як відомо, 8 лютого Вищий адмінсуд позбавив мандатів депутатів Ради Павла Балогуі Олександра Домбровського (обидва - позафракційні).

Центральна виборча комісія не має наміру виконувати постанову Вищого адміністративного суду про позбавлення мандатів депутатів Верховної Ради Павла Балоги і Домбровського в разі його суперечності Конституції.

61 депутат Ради просив КС розглянути конституційність даного рішення.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування