Опозиція вважає, що парламент заблокований через Януковича

Четвер, 21 лютого 2013, 12:42

Опозиція покладає відповідальність за не розблокований парламент персонально на президента Віктора Януковича.

Про це заявили лідери трьох опозиційних сил на брифінгу у четвер.

На думку лідера "Свободи" Олега Тягнибока, Партії регіонів вигідний непрацюючий парламент, оскільки вони намагатимуться списати всі свої економічні негаразди влади на неможливість прийняття відповідних законів.

У свою чергу лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк переконаний, що для винайдення компромісу провладним депутатам буде достатньо отримати вказівку від президента.

"Не Рибак і не Єфремов керують сьогодні парламентом. Парламентом сьогодні керує Янукович через Клюєва. Тому нехай Янукович прилітає з Варшави і дає вказівку своїм підлеглим".

"Вони воюють за вплив у партії регіонів і вони вирішили, що парламент може бути  заручником їх політичної війни за вплив на бюджет і голоси", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що політтехнологи Партії регіонів намагаються перекласти економічні провали на опозицію, зокрема говорять, що "немає чим платити пенсію і зарплати, якщо парламент не розблокований".

"А знаєте чому немає чім платити пенсії? Бо вони вкрали стільки, що федеральна резервна система не встигає стільки друкувати, скільки вони крадуть ", - сказав він.

Між тим лідер фракції ПР Олександр Єфремов вчергове заявив, що президент занепокоєний ситуацією в парламенті, однак поки не хоче втручатись.

"На початку блокування у нас була зустріч і телефонні розмови з президентом. Президент занепокоєний станом справ у парламенті і зацікавлений в тому, щоб парламент запрацював і щоб ми знайшли консенсус в процесі переговорів. У голови парламенту теж була розмова з президентом, і він підтвердив те, що я вам зараз сказав", - зазначив Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування