"Батьківщина" скаржиться, що ГПУ "світить" свідків у справі Тимошенко

П'ятниця, 22 лютого 2013, 12:16

У "Батьківщині" заявляють, що прес-служба Генпрокуратури незаконно оприлюднює прізвища свідків захисту Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії "Батьківщина".

"Сьогодні прес-служба Генеральної прокуратури оприлюднила заяву, в якій звинувачує захист лідера опозиції Юлії Тимошенко начебто у маніпулюванні громадською думкою. По-перше, таке твердження не відповідає дійсності, оскільки захисники Юлії Тимошенко не маніпулюють нічиєю думкою, а реалізують свої права, зазначені у новому Кримінально-процесуальному кодексі, зокрема, йдеться про право на заявлення клопотань", - сказано в заяві.

"По-друге, захисту не зрозуміло, яким чином зміст клопотань, які були передані безпосередньо слідчому Генеральної прокуратури, став відомий прес-службі ГПУ",- йдеться у заяві прес-служби.

У прес-службі "Батьківщини" також підкреслюють, що не прес-служба ГПУ має вирішувати долю клопотань та оцінювати дії захисників Тимошенко.

"Нагадуємо колегам з прес-служби ГПУ, що вирішення долі клопотань захисту – чи є вони обґрунтованими, чи ні - це не їх компетенція, вони мають інформувати, а не оцінювати дії захисників. Це вирішують уповноваженні на це особи. Окрім того, не прес-служба Генпрокуратури має вирішувати, коли і яких свідків може допитати захист в рамках слідчих дій так званої справи Щербаня. Також незрозуміло, на якій підставі прес-служба ГПУ розголошує їх прізвища", - йдеться у заяві.

Прес-служба партії "Батьківщина" також закликала працівників прес-служби ГПУ "не  маніпулювати інформацією щодо Юлії Тимошенко та її захисників".

Як відомо, прес-служба ГПУ заявила, що захист Тимошенко спеціально направив їм, а не суду, клопотання про допит Сергія Тарути та Олександри Кужель, щоб потім маніпулювати відмовою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування