Україна може втратити можливість приєднатися до ЄС – німецький політолог

П'ятниця, 22 лютого 2013, 15:27

Замість того, щоб розпочати конструктивний діалог з ЄС українська влада створює ілюзію, що країна зможе приєднатись до Союзу і без здійснення реформ.

Про це у статті для видання The National Interest пише німецький політолог Андреас Умланд, повідомляє "Тиждень.ua".

"Реакція Києва на більш жорстку позицію ЄС є парадоксальною. Замість того, щоб дослухатися до голосів з Брюсселю й з багатьох інших європейських столиць та відповісти, змінивши свій політичний та правовий лад, вона стала все більш схильною до самообману та бажання втекти від реальності", - переконаний Умланд.

"Замість того, щоб розпочати конструктивний діалог з ЄС про те, що треба зробити, щоб подолати безвихідь, деякі високопосадовці в Києві підживлюють ілюзії, що українці можуть приєднатися до європейського проекту без здобуття фундаментальних прав. Солодкі розмови, зміна теми і самовихваляння стають все більш популярним серед українських чиновників", - пише Умланд.

Він переконаний, що на цьому тлі українському суспільству доведеться докласти додаткових зусиль, щоб не втратити можливість, яка "закриється в листопаді 2013 року".

"Неясно, чи з’явиться знову шанс підписати подібну угоду. Український народ повинен вивести свій нинішній уряд з ним же створеної бульбашки. Не треба дозволяти владі відволікати увагу піар-компаніями, політичними технологіями або дипломатичними хитрощами", - пише політолог.

За його словами, якщо європейська громадськість не побачить, що в Україні все змінюється на краще, ЄС не зможе підписати угоду, "навіть коли цього хочуть її лідери".

"Люди, котрі приймають рішення в ЄС, є перш за все національними політиками. А через такий поганий імідж української політичної системи, вони не зможуть виправдати тісну асоціацію перед своїми національними виборцями", - пише Умланд.

За його словами, "українське керівництво стало жертвою власної пропаганди": у своєму придушенні політичної опозиції воно втратило будь-які межі та створило свою власну альтернативну реальність відносин Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
Усі новини...