До Конституційного суду призначили донецько-львівського суддю

П'ятниця, 22 лютого 2013, 17:33

XI з'їзд суддів сформував новий склад Ради суддів України.

Таке рішення за процедурою таємного голосування, яке проводилося окремо по кожному кандидату, підтримала більшість делегатів з'їзду.

До складу вищого органу суддівського самоврядування увійшли від судів адміністративної юрисдикції Сергій Амелін, Раїса Ханова і Руслан Арсірій.

Від судів господарської юрисдикції в раду увійшли Тетяна Козир, Інна Алєєва і Володимир Погребняк. Від судів загальної юрисдикції - Павло Гвоздик, Галина Канигіна і Валентина Щепоткіна, а також від Верховного суду - Василь Онопенко і від Конституційного суду В'ячеслав Овчаренко.

У п'ятницю з'їзд суддів також призначив суддею Конституційного Суду суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Олександра Литвинова.

Цю кандидатуру в ході таємного голосування підтримав 91 делегат з 93, 2 бюлетені були визнані недійсними.

Голосування проходило на безальтернативній основі, оскільки делегати не висунули інших кандидатів на посаду судді.

Також з'їзд поповнив резерв кандидатів у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України з 3 до 9 чоловік.

Нинішній склад Вищої кваліфікаційної комісії сформований у вересні 2010 року, і термін його повноважень закінчується через 3,5 року.

При цьому в резерві на заміщення посад у складі Вищої кваліфікаційної комісії суддів на сьогодні знаходяться тільки 3 людини від судів кожної з судової юрисдикцією.

Розширення резерву проведено з метою не допустити ситуації, коли після закінчення терміну повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів не буде достатньої кількості резервістів для поповнення складу комісії.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування