Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа хоче від України "беззастережної відданості"

П'ятниця, 22 лютого 2013, 17:49

Президент Ради Європейського Союзу Герман ван Ромпей наголошує, що зараз існує можливість зробити прорив у відносинах між Україною та Європейським Союзом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії, яку цитують "Українські новини".

"Цей саміт проходить у важливий момент у наших відносинах. Існує в даний час історична можливість зробити прорив у відносинах ЄС та України через можливість підписання в листопаді угоди про асоціацію з поглибленою та всеосяжною зоною вільної торгівлі", - відзначає ван Ромпей.

При цьому він нагадує, що можливість укладення угоди залежить від виконання Україною 3-х умов ЄС щодо ліквідації недоліків виборів і виборчого правосуддя і прогресу в реформах.

За його словами, основна частина саміту буде присвячена визначенню необхідних кроків для створення політичних обставин для підписання документа.

"Я сподіваюся, що на саміті буде підтверджена беззастережна прихильність їм", - додав він.

У свою чергу президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу напередодні саміту зазначив, що Україна є важливим партнером ЄС.

"Основа для подальшого розвитку наших відносин - угода про асоціацію та зону вільної торгівлі - перед нами, а кроки і критерії для його підписання чітко визначені", - підкреслив він.

За словами Баррозу, сторони мають намір використовувати саміт для відновлення спільних зобов'язань по даному питанню.

Як відомо, 25 лютого запланований саміт "Україна-ЄС" в Брюсселі (Бельгія).

Президент Віктор Янукович, ван Ромпей і Баррозу мають намір відвідати захід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...