Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тігіпко: Митним союзом ми ще не займалися

П'ятниця, 22 лютого 2013, 20:03

Україні не варто відкидати можливість інтеграції в Митний союз.

Про це заявив екс-віце-прем'єр, депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко в ефірі "Шустер Live", коментуючи прийняття Верховною Радою постанови щодо євроінтеграційних прагнень України.

"Цією роботою ми активно займаємося з 2010 року. Тому, що коли прийшов уряд Азарова, ми мали 10% всього узгодженої угоди. А угода сама по собі, так щоб всі розуміли, це тисяча сторінок тексту, густого тексту", - зазначив він.

"Що стосується безвізового режиму, ми почали півтора роки всього назад цим займатися. І ось ці близько 30 законів, які ми зараз, я сподіваюся, всі швидко приймемо, це я теж вважаю, дуже великий прогрес", - додав депутат.

При цьому Тігіпко уточнив, що "підходом "3+1" до Митного союзу ми практично ще не почали серйозно займатися".

"І я б не відкидав цей підхід. Якщо взяти той же Європейський Союз, то далеко не всі країни інтегровані в однаковій мірі в Європейський Союз... Тому я б не відкидав ні в якому разі інтеграцію в Митний союз максимально можливу для нас", - заявив він.

"Перш за все ми будемо орієнтуватися на Європейський Союз. Тому що ринок набагато більше, ринок десь в 7 разів більше і цікавий нашій економіці. Але Митний союз теж цікавий. А також Індія і Китай", - уточнив він.

Як відомо, Янукович запропонував схему співпраці з Митним союзом "3+1" ще у квітні 2011 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...