Дочка Тимошенко каже, що маму зобов’язані лікувати в стаціонарі

Субота, 23 лютого 2013, 08:39

Влада України має виконувати припис Європейського суду з прав людини від 15 березня 2012 року про обов'язкове стаціонарне лікування Юлії Тимошенко.

Про це заявила дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко, коментуючи заяву МОЗ про те, що її мати не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі.

"Європейський суд 15 березня 2012 року в приписі в рамках 39-го правила регламенту своєї діяльності встановив процедуру для уряду України про лікування Юлії Тимошенко. Згідно з цим рішенням, незалежні лікарі, а це лікарі берлінської клініки Charité, повинні ухвалювати всі рішення, пов'язані з її лікуванням", - цитує Євгенію офіційний сайт Тимошенко.

"Більш того, вони неодноразово заявляли, що сумніваються в можливості повного одужання мами в умовах постійного психологічного стресу і нелюдського тиску, який чинить на неї вся державна машина", - сказала дочка екс-прем'єра.

На її думку, невипадковим є збіг у часі появи заяв міністерства охорони здоров'я про завершення лікування Тимошенко і Державної пенітенціарної служби щодо скасування візиту німецьких лікарів.

За інформацією дочки Тимошенко, приїзд лікарів берлінської клініки Charité був скасований міністерством закордонних справ України на підставі інформації Державної пенітенціарної служби про неможливість організації їхнього візиту в найближчі три дні.

"І це після того, як стан здоров'я моєї мами погіршився, після майже двомісячної акції громадянської непокори та її перебування у кімнаті площею 4 квадратних метри на залізному тапчані", - зазначила Євгенія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування