Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники: спостерігати за Тимошенко законно, як і не спостерігати

Субота, 23 лютого 2013, 13:31

Відеоспостереження за екс-прем'єром Юлією Тимошенко у лікарні "Укрзалізниці" було законним, так само як і його припинення.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби, опублікованому в суботу.

"Щодо демонтажу камер у палаті засудженої, заяви адвоката Тимошенко з цього приводу є спекулятивними і такими, які не відповідають дійсності", - зазначили в ДПтС.

Там підкреслили, що норма використання технічних засобів відеонагляду за засудженими передбачена національним законодавством (ст.103 Кримінально-виконавчого кодексу України) і не суперечить вимогам міжнародних нормативно-правових актів.

"Таким чином при направленні засудженої Тимошенко на реабілітацію до ЦКЛ № 5 в м.Харкові, начальником Качанівської виправної колонії було прийнято законне рішення (таке право передбачене законодавством) про використання в медичній палаті системи відеонагляду", - йдеться в повідомленні.

При цьому ДПтС наголошує, що адміністрація колонії має право використовувати аудіовізуальні, електронні й інші технічні засоби нагляду за засудженими.

"Тому і рішення начальника Качанівської виправної колонії не користуватися цим правом і відмовитися від застосування систем відеонагляду за засудженими в медичній палаті ЦКЛ Укрзалізниці також не суперечить діючому законодавству та вимогам відомчої нормативно-правової бази (адже це право адміністрації виправної установи)", - зазначає прес-служба.

У повідомленні також заявляється, що керівництво Качанівської колонії на сьогоднішній день не розглядає питання перевезення засудженої Тимошенко до колонії.

"Наголошуємо на тому, що співробітники пенітенціарної служби ніколи не застосовували до засудженої Тимошенко сили і не збираються цього робити. Крім того, нагадуємо, що 25 лютого п.р. в ЦКЛ Укрзалізниці має розпочати свою роботу Міжнародна медична комісія", - зазначили в ДПтС.

Крім того, повідомляється, що Тимошенко, яка до п’ятниці приймала реабілітаційні процедури "за місцем свого знаходження", у суботу виявила бажання це робити у спеціально облаштованій на це кімнаті за умови відсутності під час проходження реабілітаційних заходів у приміщенні співробітниць пенітенціарної служби. Така можливість їй була забезпечена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...