Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не розуміє, чому Кузьмін хоче його крові

Субота, 23 лютого 2013, 14:44

Екс-президент Віктор Ющенко вважає спекуляціями заяви першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна про можливість примусового забору у нього крові в рамках справи про отруєння.

"Я хочу зрозуміти: чому виникла необхідність третьої експертизи? Сім років прокуратура займалася слідством на базі першої та другої експертиз. Що - порушена процедура? Тоді скажіть, хто порушив процедуру і хто винен, відкрийте кримінальну справу, і нехай відповідають, якщо порушили закон" , - сказав Ющенко журналістам у суботу в Києві, коментуючи заяву Кузьміна про можливість примусового забору крові у екс-президента.

Ющенко зазначив, що якщо одна з міжнародних лабораторій провела непрофесійний аналіз і її висновки дилетантські, то "дайте мені відповідь: яка лабораторія непрофесійна, яка лабораторія маніпулювала?".

Він підкреслив, що хоче зрозуміти, "чому після семи років слідства треба йти на третю експертизу".

За його словами, всі добре розуміють, що проводити експертизу через сім років після того, що сталося або через чотири місяці - "це різні речі". При цьому екс-президент зазначив, що діоксин в крові все одно зберігається.

"Я відчуваю, що навколо цього виникають каламутні хвилі, і це мені не подобається", - сказав Ющенко.

Екс-президент наголосив, що він не відмовляється від проведення ще однієї експертизи, однак хоче зрозуміти логіку дій співробітників Генпрокуратури.

На питання, чи згоден він в принципі здати кров для експертизи, якщо зрозуміє логіку дій правоохоронців, Ющенко сказав: "Так, згоден, я і зараз кажу, що я в фазі згоди".

Він зазначив, що запропонував Генеральній прокуратурі пояснити не тільки йому, але і всьому народові, чому виникла потреба провести третю експертизу: "Моя вина? - Ні, не моя. Ваша? Хто за цим стоїть, чому ви таке допустили?".

Як повідомлялося, Кузьмін заявив, що сподівається в рамках розслідування отруєння Ющенка примусово взяти у нього кров на аналізи після розробки відповідних законодавчих процедур.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування