Росія хоче переозброїти Чорноморський флот

Субота, 23 лютого 2013, 15:42

Міноборони Росії звернулося до Міноборони України з проханням врегулювати митні процедури, необхідні для переозброєння Чорноморського флоту.

Про це повідомив глава українського оборонного відомства Павло Лебедєв на брифінгу у військовому навчальному центрі "Десна" (Чернігівська область), передає Інтерфакс-Україна.

"Міністерство оборони Росії звернулося з тим, що вони планують проводити переозброєння свого Чорноморського флоту і попросило врегулювати питання митних процедур", - сказав Лебедєв.

Міністр пояснив, що питання митних процедур не лежить в компетенції оборонного відомства, тому Міноборони оформить відповідні документи і передасть їх у міністерство доходів і зборів, в Кабінет міністрів і в міністерство фінансів.

"Бажання Росії зрозуміло, адже технології йдуть уперед і бажання переозброїти свій флот - справедливе. Тому необхідно вирішити всі питання на законодавчому рівні, враховуючи інтереси, в тому числі, України як позаблокової країни", - підкреслив Лебедєв.

Він також повідомив, що Україна і Росія планують оновити склад робочих груп, які займаються питаннями базування Чорноморського флоту РФ.

"Угода щодо ЧФ РФ підписана вже 18 років тому, створено близько 80 робочих груп і всіляких підкомісій, але маса питань поточних на сьогоднішній день не вирішені. Моя думка, що ця проблема ховається в кут і не було бажання її вирішувати", - сказав міністр, говорячи про результати своєї зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу.

Він зазначив, що сторони домовилися переглянути склад діючих робочих груп для активізації їх діяльності з питань базування ЧФ РФ в Криму.

Лебедєв також повідомив, що Міноборони України і Росії вивчають питання спільного будівництва житла в Криму для військовослужбовців двох країн.

Крім того, за словами міністра, українська сторона озвучила питання пенсій для військовослужбовців.

"Українська сторона порушила питання, щоб військовослужбовці російської армії, які звільнені в запас і мають бажання залишатися жити в Україні, мали можливість отримувати пенсію на території України", - пояснив глава Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...