Іващенко: Політика "зайнялася" мною – я тепер не можу від неї піти

Понеділок, 25 лютого 2013, 07:27

Колишній виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко, який виїхав у Данію як біженець, має намір займатися політикою за кордоном.

"Безсумнівно", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання про це.

"Зі злої волі купки негідників я не маю змоги працювати в тій сфері, у якій у мене є знання, досвід, визнані успішні результати, і де я міг би ще багато зробити для блага країни за назвою Україна та її громадян", - сказав Іващенко.

"Не маючи сьогодні можливості не тільки працювати в добре знайомій мені сфері, але навіть жити в Україні, буду робити все від мене залежне, щоб хоч якось впливати на свідомість моїх співгромадян, переконати їх у необхідності стати соціально активними, соціально самостійними", - заявив він.

Іващенко наголосив, що "влада повинна залежати від людей, а не люди від влади".

"Як цього домогтися – питання не одного дня і, можливо, не одного року, і в мене особисто, зрозуміло, немає готових рецептів", - зізнався він при цьому.

"Я добре знаю устрій, організацію й роботу державних механізмів та інститутів, і в мене є своє розуміння наявності "гнилих, хворих місць", недосконалості й недоліків, а також бачення способів і методів їх "лікування", - заявив екс-чиновник.

"Поки буду шукати співробітництва з громадськими, політичними, іншими недержавними організаціями, медіавиданнями, незалежними журналістами як в Україні, так і за її межами", - повідомив він.

Іващенко додав: "Політика "зайнялася" мною – я тепер не можу від неї піти, ухилитися, поки не доможуся того, що маю зробити".

"Я не навчений програвати й за великим рахунком у мене не було поразок. Доводилося, використовуючи військові терміни, відступати, ось тепер і військовополоненим побував, але нічого – вирвався", - сказав він. 

Іващенко наглосив, що він, як і його дружина, отримав офіційний документ із імміграційної служби Данії від 31 січня 2013 року, у якому зазначено: "Ви отримали притулок у Данії в якості біженця відповідно до закону про іноземців, параграф 7 п. 1 і Конвенцією ООН про статус біженців від 1951 року".

Екс-чиновник переконаний, що в Україні його очікували б нові кримінальні переслідування – і суди виносили б рішення, яких просять прокурори.

"Сумно відомі слова "Облиш надію кожен, хто входить сюди" мають бути сьогодні написані над входом у кожен український суд", - вважає Іващенко. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування