"Батьківщині" не дали пікетувати біля Януковича в Брюсселі, та паспорти повернули

Понеділок, 25 лютого 2013, 12:36

Активісти "Батьківщини" намагалися провести пікет під Єврокомісією та Радою ЄС у понеділок, однак поліція змусила їх піти з акцією в інше місце.

Про це повідомляють народні депутати Олександр Бригинець та Андрій Павловський, які брали участь у пікеті.

Акція біля місця проведення саміту Україна - ЄС за участю президента Віктора Януковича проводилася за дорученням "Батьківщини" паралельно з маніфестаціями в Києві, повідомляє прес-служба Бригинця.

 Фото з Facebook Андрія Павловського

"Метою нашої акції є бажання звернути увагу європейців на проблеми з демократією і з вибірковим правосуддям, які є в Україні. Ми пікетували Єврокомісію та Раду Європи (ЄС - ред.) з плакатами в руках із написами: "Українці поділяють європейські цінності!" та "Юлі волю!", - розповів Бригинець.

Павловський: "У Брюсселі перед самітом. За Юлю, за європейський вибір!" 

За його словами, "учасникам пікету не дозволили продовжити акцію біля будівлі Ради Європи (ЄС) через те, що вона не була зареєстрована".

"Поліція, яка, за словами місцевих журналістів, була викликана не охороною Ради Європи (ЄС), а працівниками посольства України в Брюсселі, попросила опозиціонерів припинити акцію біля Ради Європи (ЄС) і перейти пікетувати в інше місце, яке не має стосунку до саміту", - повідомив Бригинець.

 

Водночас, на своїй сторінці у Facebook він написав: "Поліцейські поводилися дуже толерантно і підтримували наші вимоги як демонстрантів. Але оскільки акція не була зареєстрована, то вони змушені були її припинити".

"Щоб припинити наш пікет, приїхало кілька десятків поліцейських. Нас не затримували, але запропонували перейти пікетувати в інше місце, яке не має стосування до саміту і Ради Європи (ЄС). А тому пікетування там не має сенсу", - додав він.

 

Бригинець також зазначив, що перед тим кілька охоронців не пропускали українських демонстрантів усередину будівлі Ради ЄС: "Що й і зрозуміло, бо перепусток ми не маємо", - написав він у Facebook.

У свою чергу, Павловський написав на своїй сторінці: "Бельгійський поліція вибачилася і повернула паспорти, поводилася чемно. Бельгійські поліцейські дуже співчувають Юлі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування