Екс-міністр МЗС радіє сигналам саміту, а опозиція вказує на невизначеність

Понеділок, 25 лютого 2013, 20:35

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає позитивними сигнали, котрі надійшли із нинішнього саміту Україна-ЄС.

Про це він заявив у ефірі телеканалу ТВі.

"Сторони почали рух назустріч одна одній. Сьогодні це якраз було вочевидь продемонстровано. Є очевидні натяки на те, що в тому питанні, яке найбільш дратує Європу (вибіркове правосуддя), відбудуться певні зміни. Це дуже позитивно", - зауважив політик.

"Так само можна говорити про те, що вельми позитивні зміни окреслюються у такій важливій темі як енергетична політика. Є хороші новини з приводу важливих поставок газу з Європи в Україну, при тому в обсягах, які зводять нанівець проблему залежності України від російського газу", - прокоментував Огризко.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний вважає, що після саміту Україна-ЄС європейські перспективи нашої держави залишаються невизначеними.

"Ми знову опинилися в ситуації відкладених сподівань. Знову було чітко визначено зрозумілі та неодноразово вже артикульовані вимоги до чинного політичного режиму", - уточнив він.

"Основні з них: припинення політичного переслідування і відновлення засад української демократії. Це те, що було зруйновано власне за період правління Януковича і те, що, до речі, було причиною неодноразового перенесення дати проведення саміту. І ставлення Європейського Союзу до України як до партнера за період правління політичного режиму Януковича критично змінилося", - наголосив Пишний.

При цьому він додав, що ставлення до українського народу в євроспільноті, навпаки, залишається прихильним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування