Губернатор Донецької області обізвав журналістів "гавномьотчіками"

Вівторок, 26 лютого 2013, 11:22

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький дозволив собі лайку на адресу журналістів за те, як вони висвітлювали авіакатастрофу в Донецьку.

Про це він заявив у понеділок на круглому столі за участю представників районних та міських ЗМІ Донецької області, повідомляють "Новости Донбасса".

На його думку, деякі ЗМІ використовували катастрофу для "піару".

"З горем ніколи не може бути піару, але на то як професійні "гавномьотчікі" змогли це все зіпсувати, було дуже боляче дивитися. Я розумів, що якщо я десь з'явлюся і буду щось говорити ... очікування же інші", - сказав він.

"Тут треба професійно мислити, адже швидка повинна доїжджати від того моменту як її викликали, а не від падіння літака. Ну немає датчиків, що літак впав і швидка поїхала. Вона поїхала тільки коли її викликали, не сигналу тривоги, нічого ж не було. Літак впав раптово", - сказав губернатор.

За словами губернатора, сигнал про падіння надійшов через 8 хвилин після пригоди.

"Мені начальник МНС зателефонував через 8 хвилин, от тоді і пішов сигнал, в 18:17", - сказав Шишацький.

Губернатор розповів, що він був на місці пригоди через півгодини після падіння літака. На той час там перебувало 19 екіпажів швидкої допомоги та "все було залито піною".

"В аеропорту годували бутербродами, Я особисто давав команду і несли воду, бутерброди і чай. Мені люди з Одеси неофіційно дзвонили і дякували", - сказав він.

Шишацький вважає, що МНС і швидка допомога спрацювали "добре".

За його словами, багато пасажирів, що летіли на розбитому літаку, перебували в неадекватному стані.

"Там люди, перепрошую, були багато неадекватних. Ви розумієте, що значить летіти з Одеси на футбол: що вони бігали, там творили і куди вони втекли", - сказав Шишацький.

"Є якісь, які захотіли попіаритися. Так, зрозуміло, що кожного може не вдалося обігріти, хтось вийшов", - розповів Шишацький.

Як відомо, 13 лютого літак АН-24РВ, здійснюючи чартерний рейс сполученням Одеса - Донецьк виконав некоректну посадку в Міжнародному аеропорту Донецька.

Під час приземлення повітряне судно вилетіло за межі злітно-посадкової смуги. Від удару літак перевернувся, а його корпус розпався. Внаслідок аварії загинуло 5 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...