Янукович пообіцяв звільнити Луценка та "вирішити питання" Тимошенко?

Вівторок, 26 лютого 2013, 12:58

До саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року українська влада звільнить Юрія Луценка та "вирішить питання" Юлії Тимошенко.

Таку думку за підсумками саміту Україна-ЄС, що відбувся у понеділок в Брюсселі, висловив високопосадовець Європейської комісії.

"Я вірю, що Луценко буде звільнений, а питання Тимошенко – вирішено. В ході саміту відбулася добра дискусія тет-а-тет між президентом Януковичем і європейськими керівниками Ван Ромпеєм та Баррозо, яка була більше спрямована на майбутнє", - сказав співрозмовник.

За його словами, європосадовці закликали Януковича "працювати з місією Кокс-Квасьневського так щільно, як це можливо".

"Ми не виставляємо вимог, що треба зробити з Тимошенко або Луценком. Ми повністю довіряємо місії Кокса-Квасьневського", - додав посадовець.

"Наш месідж президенту Януковичу був дуже прозорий – ви не можете чекати жовтня, щоб потім приїхати в Брюссель і сказати: ми виконали ваші вимоги для підписання Угоди про асоціацію в листопаді. Ви повинні продемонструвати прогрес уже в другій половині цієї весни", - зазначив високопосадовець Європейської комісії.

За його словами, минулої п'ятниці Єврокомісія завершила переклад Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на всі мови Євросоюзу.

"Тепер від України залежить, чи буде підписано Угоду на саміті у Вільнюсі", - додав співрозмовник. Він наголосив, що для успішного вирішення цього питання Україна має продемонструвати прогрес у виконанні 11 вимог Євросоюзу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News