Адвокати хочуть перевірити причетність до терактів прокурора

Вівторок, 26 лютого 2013, 14:28

У справі дніпропетровських терористів залишається нез'ясованою ситуація навколо підготовки вибухів і самих замовників.

Про це заявила на прес-конференції сестра одного з обвинувачених Дмитро Реви Оксана Томчук.

Зокрема, Томчук звернула увагу, що брат одного з обвинувачених Віталія Федоряка Тимур працює в дніпропетровській прокуратурі.

Вона вказала, що в день арешту, 30 травня Федоряк був попереджений про слідчі дії, а також давав вказівки Сукачову, "що говорити в разі арешту з приводу цього та інших епізодів".

Далі Томчук процитувала фрагмент допиту Федоряка.
 
"Як він мені тоді пояснив, невідповідні дійсності свідчення можуть бути використані його братом, Федоряком Т.В., який працює в обласній прокуратурі, щоб у ході розгляду відправити справу на дослідування або іншими способами сприяти розвалу справи", - йдеться у свідченнях Сукачова.
 
Томчук зазначила, що в справі про терракти так і залишається незрозумілим, хто їх готував, а також, хто той невідомий консультант, про якого згадує Сукачов у свідченнях.

Вона також зазначила, що причетність до злочину Тимура Федоряка не перевірялася в ході слідства.

Томчук також висловила думку, що всі ці матеріали залишилися в справі лише тому, що слідство вела СБУ.

"Рева налаштований на те, щоб доводити відсутність своєї вини. Його свідчення підтверджуються документально. Він сказав, що краще я сяду невинним, ніж вийду винним", - заявила Томчук.

Вона також зазначила, що їх родині не дають можливості зустрітися з Ревою.

Водночас у прокуратурі Дніпропетровської області на заяву Томчук оперативно відповіли, що під час досудового слідства на причетність до скоєння терактів перевірено всіх родичів обвинувачених. "Ані матеріали кримінальної справи, ані результати проведених оперативно-розшукових заходів не містять жодних доказів та навіть інформації щодо причетності родичів підсудних у справі до організації вибухів", - сказано в повідомленні прес-служби.

"Ніхто з родичів підсудних у справі – ні брати Віталія Федоряка, ні дружини та батьки Віктора Сукачова, Льва Просвірніна та Дмитра Реви – так само, як і сестра Дмитра Реви – до організації вибухів не причетні", - наголосив керівник групи державного обвинувачення Олександр Гладкий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...