Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розстріл мера Сімеїза могли зафіксувати камери

Середа, 27 лютого 2013, 07:28

Розстріл мера Сімеїза Кирила Костенка нібито зафіксувала одна з камер відеоспостереження місцевого міні-готелю.

Про це повідомляє ТСН.

Відео вилучили правоохоронці, однак охоронець закладу розповів, що на ньому видно, що вбивця був на "Жигулях" - "копійці", і розстріл тривав не довше 30 секунд.

Правоохоронці не розголошують, скільки в них версій убивства Костенка, і які саме.

Відомо, що одна з них пов'язана з діяльністю мера на посаді селищного голови. Правоохоронці вивчають усі прийняті мером рішення й по землі, і по будівництву на території Сімеїза.

Вивчають також і скарги незадоволених тим або іншим рішенням. Не виключають правоохоронці й бізнес-розборок. Можливо, Костенко перейшов дорогу чиїмсь інтересам.

Однак очевидно, що вбивство було сплановано заздалегідь, і зробили його швидше за все професіонали. За непідтвердженою поки інформацією, на місці злочину вони не залишили жодної гільзи, а стріляли нібито 16 разів.

Костенко народився в 1972 році в Маріуполі. Головою селищної ради Сімеїза він став в 2010 році — його висунула місцева організація Партії регіонів.

Газета Комерсант із посиланням на співрозмовника у МВС відзначає, що в 1990-ті роки Костенко був в одному з організованих злочинних угруповань, яке входило до впливового угрупування "Башмаки", що діяла в Криму в 1990-і- 2000-і роки.

"Думаю, що в основі вбивства Кирила Костенко лежать економічні мотиви",- сказав співрозмовник у МВС.

"Є ймовірність, що це вбивство пов'язане із землею. Бували випадки, коли мери курортних селищ брали гроші в комерційних структур за рішення по виділенню їм землі, однак у підсумку не могли виконати обіцяного. Не виключено, що вбитий міг щось не поділити з такими людьми", - додав співрозмовник. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування