Тимошенко нічого не повинна доводити - захисник

Середа, 27 лютого 2013, 17:17

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не повинна доводити свою невинуватість у суді.

Про це заявив її захисник, депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко на прес-конференції в Харкові, повідомляють "Українські новини".

Власенко зазначив, що зараз влада просуває тезу про те, що нібито Тимошенко повинна піти до суду і довести свою невинність.

"Цю тезу зараз говорять (повторюють) всі основні спікери Партії регіонів", - підкреслив він.

Депутат нагадав, що презумпція невинності припускає, що не Тимошенко повинна доводити свою невинуватість у суді, а прокуратура зобов'язана беззастережно довести її вину.

"Не треба перекладати тягар доказу (необхідності доводити) з хворої голови на здорову", - сказав він.

Захисник зазначив, що те, як прокуратура доводить винуватість Тимошенко, видно на прикладі свідків Ігоря Марьінкова і Сергія Зайцева.

Також Власенко заявив, що не визнає висновків комісії по обстеженню її стану здоров'я, створеною Мінохоронздоров'я, і ​​наполягає, що висновок про здоров'я екс-прем'єра можуть робити тільки її лікуючі лікарі з берлінської клініки "Шаріте".

"Будь-які медичні комісії, створені наказом МОЗ або когось іншого, є незаконними, оскільки за українською Конституцією ні примусове лікування, ні примусове медичне обстеження неможливо", - цитує депутата "Інтерфакс-Україна".

"Тимошенко ніколи не зверталася до МОЗ з проханням створити якусь комісію, тому лише висновки німецьких лікарів повинні стати медичною підставою для всіх подальших дій", - сказав Власенко.

Він нагадав, що фахівці комісії, створеної Міністерством охорони здоров'я, жодного разу не обстежували Тимошенко.

"Ми не розуміємо, як якісь медичні вводи можуть робити люди, які жодного разу не обстежували Юлію Володимирівну", - сказав Власенко.

Він також скептично прокоментував слова генпрокурора Віктора Пшонки про те, що Тимошенко не переводять з лікарні в колонію з "гуманного ставлення".

"Пан Пшонка і гуманність - це оксюморон, несумісні речі... лікуючий лікар Юлії Володимирівни є лікарі з клініки "Шаріте"... Неодноразово про це заявляв і сам Пшонка. Якщо він не пам'ятає, хай п'є ліки і відновлює пам'ять: його заяви в лютому, березні 2012 року, в яких він дякував німецьким лікарям, які зняли політику в питанні лікування Юлії Тимошенко", - сказав Власенко.

За словами Власенка, стан здоров'я Тимошенко не покращився.

"Нічим не краще, ніж було до цього. Я не медик, я не можу ставити діагнози, але візуально нічого не змінилося. Юлія Володимирівна як і раніше не може самостійно пересуватися, вона пересувається за допомогою ходунків... тому з якихось гуманних мотивів Пшонка там якісь рішення приймає, мені це невідомо", - сказав захисник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...